Højskoler i udlandet – en oversigt

Det kan være svært at vælge den rigtige højskole, da der er mange forskellige tilbud derude. Hvis du overvejer at tage på højskole i udlandet, så er det bestemt en god idé. For på en højskole i udlandet får du mulighed for at lære en anden kultur at kende, lære et nyt sprog og samtidigt få en unik uddannelsesmæssig oplevelse. Her får du en oversigt over nogle af de bedste højskoler i både Danmark og udlandet, som forhåbentlig kan hjælpe dig til at få et indblik i, hvad der er tilgængeligt.

Dansk Studie Center

Dansk Studie Center udbyder højskoleophold i en række europæiske lande, så du kan få den perfekte udlandsoplevelse. På Dansk Studie Center kan du vælge mellem et kortere forløb på tre uger eller et længere forløb på 10 uger. Dansk Studie Center har fokus på at du lærer mindst et af de lokale sprog, så du kan klare dig i det lokale samfund, når du ikke er på højskolen.

Zanzibar Højskolen

Drømmer du om at opleve Afrika og på samme tid nyde livet på en tropisk ø? På Zanzibar Højskolen kan du gøre begge dele, hvor du kan vælge mellem et forløb på 3 uger eller 8 uger. Dette er en fantastisk mulighed for at opleve Afrika og møde lokale beboere, som bor på øen. Du kan få erfaring med frivilligt arbejde og med vandsportsaktiviteter som dykning, surfing og kite surfing. Alt sammen noget, som kan hjælpe dig til at få større selvtillid, at færdes naturen og forbedre dine sproglige færdigheder.

Global Contact Højskole

Global Contact Højskole er en dansk højskole, som har til huse i Spanien, Frankrig og Thailand. Du kan vælge mellem et forløb på 3 uger eller 10 uger. På Global Contact Højskole kan du tage et fransk eller spansk sprogkursus, så du kan lære det lokale sprog i dybden. Du kommer til at lære om det lokale samfund, hvilket er med til at give dig en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Hvorfor er det en god idé at tage på et udenlandsk højskoleophold?

Der er mange fordele ved at tage på et højskoleophold. Først og fremmest får du mulighed for at lære et andet sprog at kende helt i dybden. Dette vil være en fordel for dig både i dit personlige og professionelle liv. Du får også mulighed for at udvikle dig personligt, og du kommer til at møde nye mennesker og lære at leve med dem. Du får også mulighed for at lære et andet samfund at kende, hvilket kan åbne dine øjne for nye og andre muligheder.