Droner: Fra spionvåben til forretningsmodel

I løbet af de seneste år er droner blevet et populært emne i medierne. De mange nyheder om droner, der bliver brugt til militære formål eller til at optage videoer af populære seværdigheder, har gjort drone-teknologien til et kendt begreb for mange. Men hvad er egentlig en drone, og hvordan fungerer den?

Hvad er en drone?

En drone er en elektrisk fly, der styres af en computer eller fjernbetjening. Droner er ofte udstyret med kameraer, så man kan fange og registrere billeder og videoer af steder, man ikke kan komme til på anden vis. Droner kan også bruges til militære formål, hvor de kan bruges til at overvåge fjender eller til at lave angreb med bomber eller granater.

Hvordan fungerer en drone?

De fleste droner er lavet af plastik og aluminium og har fire roterende blade, der hjælper dem med at flyve. Den måde de flyver på er ved at rotere de fire blade, hvilket skaber lufttryk i den ene retning og trækker dronen med sig. Droner har også en række sensorer, der gør det muligt for dem at bevæge sig og styre sig selv. Dog er langt de fleste styret af en fjernbetjening og kræver en fysisk føre af dronen for at kunne navigere og flyve.

Hvad kan man bruge en drone til?

Du kan bruge en drone til rigtige mange forskellige ting, men de klart hyppigste ting man bruger droner til i dag er, at tage billeder eller optage videoer med. Droner har ofte en HD-kamera, der gør det muligt for dem at tage fantastiske billeder og videoer fra luften. Det kan både være i privat regi, men også virksomheder bruger i dag droner i stor stil, hvor man blandt andet bruger det i landbrug til at overvåge marken, eller til at tage billeder af dyrerne. Landskabsarkitekter bruger også tit droner til at tage billeder af deres nye projekter.

Hvordan køber man en drone?

Hvis du gerne vil købe en drone, skal du først og fremmest tjekke, om din drone er lovlig. De fleste droner er ikke lovlige i Danmark, da de ikke er godkendt af det danske trafikministerium. Hvis din drone er lovlig, skal du sørge for at købe en drone, der er udstyret med et godkendt kamera. Droner udstyret med et dårligt kamera vil ikke være til meget nytte, da billederne eller videoen ikke vil være i høj kvalitet.

Hvordan bruger man en drone?

Når du har købt din drone, skal du sørge for at læse vejledningen igennem, så du er sikker på at bruge din drone korrekt. Når du er klar til at bruge din drone, skal du sætte den op og starte den. Når din drone er i luften, skal du styre den vha. computerprogrammet, så den kan flyve rundt. Når du har brugt din drone, skal du sætte den ned og slukke den, så den ikke løber tør for strøm.