Akustikpanel og akustikloft dæmper akustikken

Akustikken har en enorm betydning i alle slags rum. Derfor kan det godt betale sig at investere i akustikplader og akustikpaneler til både hjemmet og virksomheden. Læs mere om smarte akustikløsninger her! 

Går du rundt og er lidt muggen og uoplagt? Føler du dig dræner allerede efter et par timer i det åbne kontorlandskab? Eller har du et barn, der kommer udkørt hjem fra skole? Så er der noget, der tyder på, at akustikken trænger til et eftersyn. 

Det har stor betydning for vores generelle trivsel og velvære, om akustikken er god eller dårlig. Ekko og rumklang kan betyde dårligere indlæring, mindre god kommunikation og nedsat effektivitet. Derfor kan akustikpanel og akustikvæg være en god idé. 

Få styr på akustikken på arbejdet 

På arbejdet spiller akustikken en skræmmende stor rolle, som i sidste ende vil vise sig på bundlinjen. Hvis der ikke allerede er akustikpaneler eller lignende på dit arbejde, kan det altså godt betale sig at foreslå det. Faktisk har arbejdstilsynet også visse krav på området, så der skal faktisk tages ansvar for lydniveauet i virksomheden. 

God akustik og god stemning i hjemmet 

Arbejder du på hjemmekontor, giver det også mening at tænke i bæredygtige akustikløsninger her. Det vil nemlig også betyde, at du får mere ud af fritiden, når du får fri. Det behøver bestemt ikke at være grimt at forbedre akustikken, og du kan få flotte træpaneler og eksklusive tapeter

Derfor kan du med fordel også tænke lidt på akustik i både køkken og stue. Hvis I er flere, der spiser sammen, vil akustikpanel og akustikplader gøre en stor forskel i køkkenet. Der kommer mere ro om middagsbordet, og man kan bedre være til stede i de forskellige samtaler. 

Gør-det-selv-akustik  

Hvis du er en smule handy anlagt, eller du bare godt kan lide at gøre-det-selv, kan du eventuelt selv bygge en akustikvæg. Det er faktisk ret nemt, og du kan sætte den op dér, hvor det giver mening. En anden mulighed er at snedkere en sengegavl med akustikplade. Det vil give et behageligt lydniveau i soveværelset, så man sover bedre og mere roligt.